راه های شناختِ علائم استرس در نوجوانان

ساخت وبلاگ

راه های شناختِ علائم استرس در نوجوانان

مترجم: خانم پریس بشیری نژاد

استرس می تواند هم به دلیل اتفاقات مثبت ایجاد شود و هم رویدادهای ناگوار. بنابراین به طبع، پیامدهای آن نیز به ترتیب مثبت یا منفی خواهد بود. در اینجا به مطلبی که از مؤسسه ی استرس در آمریکا حول این مسئله توضیح داده، اشاره می کنیم:

“بالا رفتن استرس تا درجه ای می تواند ثمربخش بوده و باعث افزایش میزان تولید می شود؛ اما اگر از این میزان بالاتر رود اوضاع ناگواری را موجب خواهد شد.”

موضوع بحث ما آن است که بدانیم استرس چه زمانی مشکل ساز خواهد شد. این شناخت در نوجوانان سخت تر نیز خواهد بود. در زیر به برخی از این علائم اشاره شده که یابد به آنان توجه کنید:

حمله هایی از روی ترس و دلهره:

در این حالت ممکن است نوجوان شما، تند تند نفس زند، احساس تنگی نفس داشته و یا احساس خفگی کند. حتی ممکن است فرزند شما ابراز کند که کنترل روانی خود را از دست داده است.

تغییرات ناگهانی در الگوهای خواب نوجوان:

به خاطر داشته باشید که نوجوانان بیشتر از دانش آموزان ابتدایی و بزرگ سالان به خواب نیاز دارند. بر اساس تحقیقات مؤسسه ی خواب ملی، نوجوانان به ۹٫۵ ساعت خواب در طول شبانه روز نیاز داشته که به طور معمول، آنان در این گروه سنی مشکلاتی در خواب بعد از ظهر نیز دارند. به همین دلیل این مسئله موجب خواهد شد که نوجوانان نتوانند خواب کافی در طول هفته داشته باشند. اگر فکر می کنید که نوجوان تان بیش از اندازه یا خیلی کم می خوابد، زمان خوابش را حساب کنید. خواب کافی مسئله ای بسیار مهم است. در واقع فقدان خواب کافی، تأثیراتی منفی در قوه ی یادگیری، تمرکز آنان بر روی درس و حتی رفتار آنان خواهد داشت. اگر نگران الگوهای خواب آنان هستید، حتماً با یک متخصص صحبت کرده تا مطمئن گردید دلایل جسمی مرتبط با استرس، موجب کم خوابی شان نشده است.

تغییرات ناگهانی و ناسالم در رفتار آنان همانند کم خوری/ پرخوری غیر طبیعی، نوشیدن مشروبات الکلی و مصرف سیگار:

لازم نیست که عنوان کنیم نوشیدن مشروبات الکلی و مصرف سیگار، رفتارهایی ناسالم برای نوجوانان به حساب می آید؛ اما اگر می دانید که نوجوان تان از قبل سیگاری بوده و در حال حاضر بیش از قبل سیگار می کشد، می تواند نشانه ای از استرس، ناراحتی و یا افسردگی در وی باشد. ممکن است نوجوان شما به ناگاه نسبت به سرگرمی های معمولش بی علاقه گردد. برخی از این تغییرات ممکن است به علت آن باشد که در حال کشف هویت خود می باشند؛ اما بعضی از آن ها بیشتر نمایانگر ناراحتی شان می باشد تا آنکه شور و اشتیاقِ کشف هویت شان را مشخص کند. اگر مطمئن نیستید که این تغییر جزء کدام دسته می باشد با فرزندتان صحبت کنید. (البته ممکن است وی نتواند دلائل خود را عنوان کند). هم چنین ممکن است نوجوانتان از گذراندن وقت با دوستان و بستگان خودداری کند.

ممکن است به دلیل نیاز وی به تنهایی باشد؛ اما می تواند نشانه ی استرس نیز باشد. اگر مطمئن نیستید، با یک متخصص مشورت کنید. اکثر نشانه های رایجِ استرس، مشابه با علائم بلوغ می باشد. یک پزشک بالینی که متخصص بلوغ است و یک درمان شناس که با افراد بالغ مشورت می کند، بایستی قادر به تشخیص تفاوت علائم استرس با علائم بلوغ باشد.

دلایل رایج بروز استرس در نوجوانان:

– تغییرات جسمی و فیزیکی

– مشکلات در مدرسه (مشکلات درسی یا اختلاف با هم کلاسی هایشان)

– زندگی در محیط های خطرناک

– مشکلات خانوادگی (طلاق والدین، مشکلات مالی، بیماری های جدی)

– مرگ دوست یا اعضای خانواده شان

– عوض کردن مدرسه

منبع : www.eduguide.org

تابش...
ما را در سایت تابش دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : علی تابش xn--mgbce6b بازدید : 178 تاريخ : يکشنبه 11 فروردين 1398 ساعت: 14:04