حوادث تاریخ اسلامی در رمضان(۲)

ساخت وبلاگ

حوادث تاریخ اسلامی 
در ماه مبارک رمضان

نوشته : عبدالغفور گردهانی

۱۱رمضان

شهادت سعید بن جبیر:

در ۱۱ رمضان ۹۵هـ برابر با ۷۱۴م سعید بن جبیر بدست حجاج بن یوسف ثقفی به شهادت رسید.

وفات چنگیز خان:

در۱۱ رمضان ۶۲۴هـ برابر با ۲۵ اگست ۱۲۲۷م:تموچین پسر یسوکای بهادر معروف به چنگیز خان موسس امپراتوری مغول وفات یافت. او یکی از قسی القلب ترین جنگجویان تاریخ بود که مرتکب جنایات زیادی شد که از شدت ترس اقدامات او مو بر اندام راست می شود.

پیروزی عثمانی ها بر صفویان در جنگ “شماهی”:

در۱۱ رمضان ۹۸۶ هـ برابر با ۱۱ نوامبر ۱۵۷۸م:عثمانی ها بر صفویان در جنگ “شماهی” در قفقاز پیروز شدند. در این جنگ لشکر صفویه پانزده هزار کشته داد،طرفین این جنگ به منظور رهبری برجهان اسلام با هم می جنگیدند.

آشکار شدن حکومت عباسی در خراسان:

در یازده رمضان سال ۱۲۹هـ برابر با ۲۵ می ۴۷۷م عباسیان در خراسان به رهبری ابو مسلم خراسانی حکومت خود را اعلام کردند.

نامه هولاکوخان به خلیفه مستعصم بالله:

در یازده رمضان سال ۶۵۵هـ برابر با ۲۱ سپتامبر ۱۲۵۷م فرمانده مغول هولاکو نامه ای به خلیفه عباسی مستعصم بالله نوشت ودر این نامه از او خواست که دربرابر او تسلیم شده و فرمانبرداری خود را به او اعلام دارد.

۱۲رمضان

وفات امام ابن جوزی:

در ۱۲ رمضان ۵۹۷هـ برابر با ۱۶ یونیو ۱۲۰۰م  امام “أبو الفرج بن الجوزی” شیخ عراق وفات یافت.وی امام حدیث و فقه و لغت و تفسیر بود و دارای تالیفات زیادی بالغ برسیصد اثر است که از مهمترین آنها می توان به کتابهای “المنتظم فی تاریخ الملوک والأمم”، و”صفو الصفوة” “و”أخبار الأذکیاء” و غیره اشاره کرد.

کشتار مسلمانان توسط تایلندی ها:

در ۱۲ رمضان ۱۴۲۵ه برابر با ۲۶ من اکتبر ۲۰۰۴م:۸۷ نفر مسلمان در تظاهراتی که در بخش نارسیوات در اعتراض به آزادی زندانیان مسلمان از زندان برگزار شده بود بدست نیروهای امنیتی تایلند کشته شدند. نارسیوات یکی از بخش های تایلند است که در آنجا اکثریت با مسلمانان است.

وارد شدن احمد بن طولون به مصر:

در دوازده رمضان سال ۲۵۴هـ مطابق با ۳ سپتامبر ۸۶۷م أحمد بن طولون از طریق باکباک و عراق وارد مصر شد.

بنای مسجدجامع ابن طولون درقاهرة:

در۱۲ رمضان سال ۲۶۵هـ برابر با ۷ می ۸۷۹م مسجد جامع ابن طولون در قاهره بنا شد.

برپایی دولت دوم عباسی:

در ۱۲ ماه مبارک رمضان سال۳۳۱هـ برابر با ۹ می ۹۴۳م توزون از طریق ناصر الدوله ابن حمدان وارد بغداد شد و دولت دوم عباسی برپا ساخت.

فتح انطاکیه:

در ۱۲ رمضان سال ۶۶۶هـ برابر با ۲۵ می ۱۲۶۸م انطاکیه بدست ظاهر بیبرس فتح شد. انطاکیه چنانچه معروف است شهری عربی در جنوب ترکیه است.

۱۳رمضان

نزول انجیل:

انجیل بر پیامبر خدا حضرت عیسى علیه السلام در سیزده رمضان نازل شد.

رسیدن عمر بن خطاب به فلسطین وفتح بیت المقدس:

در ۱۳ رمضان ۱۵هـ برابر با ۱۸اکتبر ۶۳۶م أمیر المؤمنین عمر بن خطاب بعد از جنگهایی که ضررهای زیادی را متوجه سپاه اسلام نموده بود و همگی در راستای فتح شام صورت گرفته بود به فلسطین رسید و کلیدهای شهر قدس بدست او داده شد.او در نامه ای به مردم نوشت که جان و اموالشان در امان است.

رسیدن عبد الرحمن بن هشام به خلافت در قرطبه:

در سیزده رمضان سال ۴۱۴هـ برابر با ۲۸ نوامبر ۱۰۲۳م عبد الرحمن بن هشام در قرطبه به خلافت دست یافت.او خلیفه اموی مشهور به مستظهر بالله بود و بمدت یک ماه و ۱۷ روز خلافت کرد.

– برخورد صاعقه به مسجد نبوی:

در ۱۳ رمضان سال ۸۸۶هـ برابر با ۵ نوامبر ۱۴۸۱م مسجد نبوی شریف در مدینه منوره دچار صاعقه ای شد که ستونها را سوزاند اما گنبد و قبر سالم ماند.

۱۴رمضان

وفات مظفر الدین کوکبوری:

در ۱۴ رمضان ۶۳۰ه برابر با ۲۴ یونیو ۱۲۳۳م:مظفر الدین کوکبوری یکی از امیران ماهر و فرماندهان سلطان صلاح الدین ایوبی در جهاد بر علیه صلیبی ها در گذشت. او در ۲۷ محرم ۵۴۹م متولد شده بود.

ولایت سلطان حسن بن ناصر محمد قلاوون : در۱۴ رمضان ۷۴۸ه برابر با ۱۸ دسامبر ۱۳۴۷م سلطان حسن بن ناصر محمد قلاوون حکومت مصر را بدست گرفت.قدرت مطلقا در دست او نبود.وی بزرگترین اثر اسلامی را در مصر موسوم به مدرسه سلطان حسن بنا نهاد.

سیطره مسلمانان بر سرقوسه:

در۱۴ رمضان سال ۲۶۴هـ برابر با ۱۹ می ۸۷۸م مسلمانان توانستند بر شهر سرقوسه در جزیره صقلیه مسلط شوند.

قرار دادن سنگ بنای دانشگاه الأزهر:

در ۱۴ رمضان سال ۳۵۹هـ برابر با ۲۰ یولیو ۹۷۰م سنگ بنای الازهر گذشته شد و بنای آن تا ۲ سال به طول انجامید.

۱۵رمضان

پیروزی دولت عثمانی بر روسیه:

در۱۵ رمضان ۱۲۲۴ هـ برابر با ۲۴ من أکتبر ۱۸۰۹م: دولت عثمانی بر روسیه در جنگ “تاتاریج پیروز شد.”،در این جنگ ۱۰هزار سرباز روسی کشته شدند.

تولد حسن بن علی بن أبی طالب:

در ۱۵ رمضان ۳هـ برابر با ۱ مارس ۶۲۵م حسن بن علی بن أبی طالب تولد یافت.

استانداری محمد بن أبی بکر صدیق بر مصر:

در ۱۵ رمضان سال ۳۷هـ برابر با ۲۳ فوریه ۶۵۸م محمد بن أبی بکر استانداری مصر را عهده دار شد.

وفات عبید الله بن عمر بن خطاب:

در ۱۵ رمضان ۳۷هـ برابر با ۲۳ فوریه ۶۵۸م عبیدالله بن عمر بن خطاب رضی الله عنه در گذشت.

ورود عبد الرحمن الداخل به اندلس:

در ۱۵ رمضان ۱۳۸هـ برابر با ۲۰ فوریه ۷۵۶ م عبد الرحمن الداخل معروف بـ (صقر قریش) از طریق دریا به اندلس رسید تا دولت قوی اسلامی را در اندلس تاسیس کند و این دولت از سلسله اموی بود.

تسلیم شدن قلعه صفد:

در ۱۵ رمضان عام ۵۸۴هـ برابر با ۶ نوامبر ۱۱۸۸م قلعه صفد تسلیم فرمانده مسلمان صلاح الدین ایوبی شد.

۱۶رمضان

وفات مؤرخ مقریزی:

در شانزده رمضان سال ۸۴۵هـ برابر با ۲۷ ینایر ۱۴۴۲م، أحمد بن علی المقریزی مورخ مشهور رحلت نمود. او صاحب کتاب (المواعظ والاعتبار فی ذکر الخطط والآثار)و کتابهای دیگر است.

۱۷رمضان

غزوه بدر کبرى:

در ۱۷ رمضان ۲هـ برابر با ۱۳ مارس ۶۲۳م غزوه بدر میان مسلمین به فرماندهی رسول الله- صلى الله علیه وسلم- و مشرکین رخ داد و این اولین پیروزی حق بر علیه باطل بود که به غزوه فرقان معروف شد.

وفات بانو رقیه رضی الله عنها:

در ۱۷ رمضان ۲هـ برابر با ۱۳ مارس ۶۲۳م بانو رقیه دختر پیامیر صلى الله علیه وسلم وفات نمود.

شهادت امام علی بن أبی طالب:

در ۱۷ رمضان ۴۰هـ برابر با ۲۴ ینایر ۶۶۰م:حضرت امام علی بن أبی طالب چهارمین خلیفه راشد وفات نمود.

او زود مسلمان شد و در غزوات زیادی با رسول خدا شرکت نمود و با دختر پیامبر حضرت فاطمه رضی الله عنها ازدواج نمود.او به شجاعت و فصاحت و بلاغت مشهور است ودر حالی که ۵۸سال داشت بدست یکی از خوارج بنام عبد الرحمن بن ملجم حمیری به شهادت رسید.

پیروزی بر دولت بیزانس در جنگ عموریه:

در ۱۷ رمضان ۲۲۳هـ برابر با ۱۲ من اگست ۸۳۸م پیروزی مسلمانان بر دولت بیزانس در جنگ عموریه به رهبری خلیفه معتصم عباسی به تحقق پیوست.او به منظور نجات جان مسلمانانی که از آنجا از او کمک خواسته بودند نیروی بزرگی را برای گوشمالی دولت بیزانس فرستاد.

وفات بانو عائشه رضی الله عنها:

در شب سه شنبه ۱۷ رمضان ۸۵هـ برابر با ۱۲ یولیو ۶۷۸م حضرت عائشة همسر رسول الله صلى الله علیه وسلم دار فانی را وداع گفت. او دختر أبو بکر صدیق رضی الله عنه بود که در بقیع دفن شد.

وفات حجاج بن یوسف ثقفی:

در ۱۷ وگفته شده در ۲۱ رمضان سال۹۵هـ برابر با یونیو ۷۱۴م حجاج بن یوسف ثقفی قبل از پایان مدت خلافت ولید بن عبدالملک در کمتر از یکسال وفات کرد.وفات او در عراق بود و ۵۴ سال داشت.

۱۸رمضان

وفات سیف الله “خالد بن الولید”:

در ۱۸ رمضان ۲۱هـ برابر با ۲۰ من اگست ۶۴۲م: شمشیر برهنه خدا “خالد بن ولید” صاحب تعداد زیادی از فتوحات و پیروزی ها بر علیه دو امپراتوری ایران و روم در گذشت،همه زندگی او در جهاد در راه خدا گذشت.

درگیریهای میان هندوها ومسلمانان در شهر کالکوتای هند:

در ۱۸ رمضان ۱۳۶۵ هـ برابر با ۱۶ من اگست ۱۹۴۶م:درگیریهای میان هندوها ومسلمانان در شهر کالکوتای هند شروع و دامنه آن به چند شهر کشیده شد.این درگیریها ۳ روز ادامه یافت و ۷ هزار کشته داشت.

رسیدن حسن بن علی به خلافت

در ۱۸ رمضان ۴۰هـ برابر با ۲۴ ینایر ۶۶۱ حسن بن علی رضی الله عنه بعد از وفات پدرش به خلافت رسید.

یوسف بن تاشفین باعث اتحاد مسلمانان در اندلس شد:

در ۱۸ رمضان ۴۸۴هـ برابر با۱۰۹۱م فرمانده یوسف بن تاشفین توانست که مسلمانان را در اندلس متحد کند و به تفرقه میان طوایف پایان دهد.

پایان دولت مرابطین مغرب

در ۱۸ رمضان سال ۵۳۹هـ،دولت مرابطین در مغرب عربی به پایان رسید و دولت موحدین تشکیل شد.هنگامی که درگیری میان (مرابطین) به رهبری تاشفین بن علی بن یوسف بن تاشفین وموحدین- به رهبری عبد المؤمن بن علی- شدت یافت و درگیری و کشتار میان دو گروه رخ داد پس از آنکه از روی صخره پرت شد کشته شد که موحدین سر او را از بدن جدا کرده و به مرکز موحدین در جایی بنام (تینمل) مرکز دعوة موحدین بردند. با این اتفاق حکومت مرابطین در مغرب به پایان رسید،هرچند که اعضای مرابطین پس از مرگ تاشفین با برادر او موسوم به اسحاق بیعت کردند اما اثری نداشت.

۱۹رمضان

تأسیس دانشگاه الزیتونه:

در ۱۹ رمضان ۱۳۷۵ هـ برابر با۳۰ آوریل ۱۹۵۶م:حکومت تونس دستوری مبنی بر اختصاص دانشگاه زیتونیه مخصوص علم صادر کرد و ۵دانشکده داشت.

وفات شیخ حسنین مخلوف:

در ۱۹ رمضان ۱۴۱۰هـ برابر با ۱۵ آوریل ۱۹۹۰م:عالم بزرگ حسنین محمد حسنین مخلوف، مفتی دیار مصر درگذشت.او یکی از چهره های فقه در جهان اسلام در قرن چهاردهم هجری به شمار می رود که به موضعگیرهای شجاعانه و اظهارات حق شهرت دارد.

جنگ دریایی میان عثمانی ها و پرتغالی ها:

در ۱۹ رمضان ۱۱۲۱هـ برابر با ۳۰ نوامبر ۱۸۰۶م جنگ دریایی میان اسکادران عرب عثمانی و ناوگان پرتغال ها رخ داد که نتیجه آن بازگشت ناوگان اعراب به راس الخیمه بود.

۲۰رمضان

بنای مسجد قیروان:

در بیستم رمضان ۵۱هـ برابر با ۲۹ سپتامبر ۶۷۱م مسجد قیروان بدست عقبه بن نافع رضی الله عنه بنا شد.

کوچ هزاران تن از قرطبه:

در ۲۰ رمضان ۲۰۲ هـ برابر با ۳۰ مارس ۸۱۸م:پس از آن که قیام اندلسی های قرطبه بر ضد حکومت امیر حکم بن هشام شکست خورد و خانه های آنان ویران شد؛ هزاران تن از آنان که نزدیک به ۱۵ هزار نفر بودند به مصر کوچ کردند.

تابش...
ما را در سایت تابش دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : علی تابش xn--mgbce6b بازدید : 218 تاريخ : سه شنبه 16 خرداد 1396 ساعت: 11:46