حکم نماز شرابخوار

ساخت وبلاگ

سوال- نظر شما درباره انسانی که هم شراب می خورد و هم نماز می خواند چیست؟

جواب:

این جداً موجب تاسف است.

نماز واقعی که خداوند عزوجل تشریع نموده است نمازگزار را از فحشا و منکر دور می دارد همانطور که خداوند خطاب به پیامبر اکرم می فرماید:

وَأَقِمِ الصَّلَاةَ إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاء وَالْمُنكَرِ وَلَذِكْرُ اللَّهِ أَكْبَرُ (عنکبوت/۴۵)

نماز را بر پا دار که نماز (انسان را) از هر کار زشت و ناپسند باز می دارد و قطعاً یاد خدا بالاتر است.

از سوی دیگر شکی نیست که شراب از بزرگترین منکرات است به دلیل اینکه علاوه بر تاثیر منفی آن بر خانواده و جامعه به عقل و تندرستی و مال و شخصیت انسان زیان می رساند.

در نتیجه ضعف ایمان و ضعف یقین و سستی دین است که شیطان انسان را به خوردن شراب فریب می دهد به هرحال شراب از نظر جمهور فقها نجس و مستی نیز مانع اقامه نماز است همانطور که خداوند متعال می فرماید:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ لاَ تَقْرَبُواْ الصَّلاَةَ وَأَنتُمْ سُكَارَى حَتَّىَ تَعْلَمُواْ مَا تَقُولُونَ (نساء/۴۳)

ای کسانی که ایمان آورده اید در حال مستی به نماز نزدیک نشوید تا زمانی که بدانید که چه می گویید.

ولی هنگامی که انسان از مستی شراب به هوش آید و آثار شراب را از میان ببرد و پس از گرفتن وضو نماز بخواند امید آن می رود که نمازش به خودی خود مقبول گردد و روزی او را از این منکر باز دارد و او را نسبت به چنین امر زشتی متنبه گرداند.

نماز عمل واجبی است که آن را ادا می نماید و خوردن شراب گناهی است که مرتکب آن می شود این یک کار نیکویی است و آن یک عمل زشت و خداوند متعال انسان را نسبت به اعمال خوب و بد وی مجازات خواهد کرد و مورد بازخواست قرار خواهد داد هریک به میزان و مقدار خود و ذره ای کم و کاستی در آن روی نخواهد داد. حسناتش برای او اندوخته می شوند و سیئاتش بر علیه او نوشته می شوند.

‏ فَمَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَيْراً يَرَهُ ‏*‏ وَمَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرّاً يَرَهُ ‏: (زلزال/۷ و۸)

پس هرکه هم وزن ذره ای نیکی کند نتیجه آن را خواهد دید و هر که هم وزن ذره ای بدی کند نتیجه آن را خواهد دید.

نماز به نفع او و خوردن شراب که (امّ الخبائث) است به زیان او نوشته می شود.

ما به او نمی گوییم: مادامی که شراب می خوری نماز را ترک کن زیرا کسی که نماز می گذارد امید آن می رود که به خواست خدا روزی از آن (مادر پلیدیها) نیز خودداری و اجتناب ورزد.

اگر از من سوال کنید کدام یک بهتر است؟ مردی که شراب می خورد و نماز نمی گذارد یا مردی که شراب می خورد و نماز نمی گذارد؟ در جواب می گویم: بهرحال آنکه شراب می خورد و نماز می گذارد بهتر است و بدی او از دیگری کمتر است… زیرا اگر چه مسلمانان با خوردن شراب از اقامه واقعی نماز به دور و از گروه مؤمنان محافظ بر ادای نماز بعید به نظر می رسند که خداوند متعال آنان را اینگونه توصیف نموده است:‏

وَالَّذِينَ هُمْ عَلَى صَلَوَاتِهِمْ يُحَافِظُونَ (مومنون/۹)

آنان که بر نمازهایشان مواظبت می نمایند.

ولی امید خیر و صلاح از آنان می رود فرق است میان کسی که شب را روز کند و زبانش مرطوب به ذکر خدا باشد با کسی که بخوابد و دهانش مرطوب به شراب و آکنده از بوی آن مستی و بی هوشی باشد. فرق میان این و آن به مراتب بیشتر است.

دکتر یوسف قرضاوی

تابش...
ما را در سایت تابش دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : علی تابش xn--mgbce6b بازدید : 192 تاريخ : شنبه 23 ارديبهشت 1396 ساعت: 23:46